/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Reacția „HiSky”, după ce AAC a anunțat ieri că operatorul aerian nu deține certificat de zbor

missing
21 februarie 2020, ora 11:37

Reprezentanții companiei avia „HiSky” au venit cu o reacție după ce ieri, Autoritatea Aeronautică Civilă a anunțat că operatorul de zbor nu deține, de fapt, certificat de operator aerian. Aceștia susțin că pot opera zboruri fără un astfel de certificat eliberat de Autoritatea Aeronautică din Moldova, în situația în care noua companie deține un parteneriat cu operatorul român „Cobrex Trans”.

Regretăm faptul că Autoritatea Aeronatică Civilă adoptă poziții bazate pe rea-intenție. Ieri, la 16:00, am avut o întrevedere cu ei în cadrul căreia i-am anunțat că vom zbura sub AOC românesc. Dânșii au luat act de anunțul nostru, iar astăzi, la sfârșitul zilei (16:55), au decis să se bage în seama cu un comunicat total pe dinafara subiectului – fapt care demonstrează încă odată înverșunarea lor împotriva unui proiect de succes ca HiSky. Traduc: În cazul parteneriatului cu compania Cobrex Trans, AAC nu este partea a niciunui proces de certificare, câtă vreme noi zburăm sub un AOC eliberat de statul român – membru EASA”, a declarat directorul HighSky Iulian Scorpan.

Mai mult, reprezentanții companiei „HiSky” sugerează celor de la AAC să se abțină de la informații „denaturate” și susțin că își rezervă dreptul de „rezolva aceste dispute pe căi judiciare”.

Potrivit „HiSky”, compania parteneră „Cobrex Trans” deține toate autorizațiile de zbor în toate aeroporturile europene.

Autoritatea Aeronautică Civilă va organiza astăzi o conferință de presă, în cadrul căreia promite să vină cu o replică și să ofere detalii la acest subiect.

CITEȘTE ȘI:

O nouă companie pe piața transportului aerian! Este condusă de fostul director „Air Moldova”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram