Peste 600 de persoane au semnat o petiție online în care cer să fie recalculate facturile la energia termică pentru luna ianuarie în orașul Chișinău. Acestea bănuiesc că sunt impuse să achite pentru încălzire mai mult decât se cuvine

Inițiatorul petiției spune că pentru perioada de facturare din 26.12.2019 până la 29.01.2020, la un apartament de 46 de metri pătrați a primit factura pentru energia termică de la „Termoelectrica” de 1837 lei.

Asta în timp ce pe pagina web a companiei care livrează agentul termic scrie că proprietarii apartamentelor cu suprafața de până la 50 de metri pătrați vor achita pentru încălzire în luna ianuarie, în mediu, circa 850 de lei.

„Reiese că ar fi trebuit să achităm suma maximă de 850 lei, ceea ce la fel ar fi destul de scump, fiindcă în aceeași perioadă, vecinul care dispune de centrală pentru încălzire autonomă, la un apartament cu aceeași suprafața, pentru încălzire și apa caldă a cheltuit 500 de lei”, spune inițiatorul petiției.

Pentru a vedea în timp real câte persoane au semnat deja petiția, puteți accesa acest link.

Anterior președintele Igor Dodon a declarat că a primit asigurarea din partea reprezentanților „Termoelectrica” că facturile la căldură pentru luna februarie vor fi cu 25% – 30% mai mici decât cele din ianuarie.

Revolta privind facturile mai mari la energia termică a început pe rețelele sociale când oamenii se arătau mirați că tarifele sunt mai mari pentru încălzirea locuințelor. Mulți dintre ei așteptau, de fapt, facturi mai mici, în condițiile în care temperaturile au fost ca în plină primăvară.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!