Premierul Ion Chicu refuză cu înverșunare ca statul să achite pierderile cauzelor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Mai cu seamă acesta s-a referit la cele 70 de milioane de lei, care trebuie să-i plătească statul urmare a condamnării la CEDO în dosarul acționarilor Centrului Comercial „Gemenii”.

Mai marii pe mantiile negre, adică CSM-ul, afirmă că sistemul lor este învinuit de noi de corupție, pe nedrept…

Ce frumos scris despre Putere, drepturi și cât de independentă trebuie să fie puterea judecătorească. Nu văd, însă, capii sistemului să scrie ce au de gând să facă cu mizeriile, pentru crima cărora țara trebuie să plătească acum peste 70 mln.lei.

Repet pentru judecătorii din CSM și toată gașca coruptă din justiție – orice ban plătit de Moldova pentru deciziile voastre ilegale – va fi din contul vostru. Nu așteptați, independenților, ca pentru ilegalitățile voastre vor plăti copiii sau bătrânii. Cât sunt premier, un bănuț nu transfer pe cauzele CtEDO, până nu-i scoatem din voi”, se arată într-o postare a prim-ministrului. 

Acum două zile, s-a anunțat că judecătorii care au prejudiciat bugetul de stat ca urmare a pierderii cauzelor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) vor fi urmăriți penal. Premierul Ion Chicu a cerut ministrului Justiției Fadei Nagacevschi să pregătească urgent o adresare în acest sens la Procuratura Generală.

Ion Chicu l-a rugat pe ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța, să inițieze procedura de estimare a veniturilor judecătorilor care au emis decizii pentru care statul a fost condamnat la CEDO.

Vedeți mai jos detalii din acest dosar.

Decizia CtEDO în cazul Centrului Comercial „Gemenii”. Statul este obligat să plătească 3,6 milioane de euro

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!