Fostul prim-minstru al Republicii Moldova Dumitru Braghiș ar putea fi numit ambasador în Republica Populară Chineză. Șeful Cabinetului de Miniștri, Ion Chicu, declară că în prezent se examinează candidatura acestuia, iar decizia finală va fi luată de către președintele Igor Dodon.

Ion Chicu a fost întrebat la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4, dacă fostul premier Dumitru Braghiș urmează a fi numit ambasador în China. Drept răspuns șeful Executivului a declarat că: „după retragerea fostului ambasador din China se discută mai multe candidaturi, inclusiv a domnului Dumitru Braghiș. Totuși decizia finală încă nu am luat-o”.

Amintim că, fostul ambasador în China și prin cumul în Coreea și Vietnam Denis Jelimalai a fost rechemat din funcție pe data de 11 februarie, împreună cu alți cinci diplomați.

Ion Chicu spune că aceștia au fost rechemați pentru că la majoritatea le-au expirat mandatele și este un proces firesc schimbul de diplomați.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!