/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Un fost premier al R. Moldova ar putea fi numit ambasador

missing
26 februarie 2020, ora 07:39

Fostul prim-minstru al Republicii Moldova Dumitru Braghiș ar putea fi numit ambasador în Republica Populară Chineză. Șeful Cabinetului de Miniștri, Ion Chicu, declară că în prezent se examinează candidatura acestuia, iar decizia finală va fi luată de către președintele Igor Dodon.

Ion Chicu a fost întrebat la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4, dacă fostul premier Dumitru Braghiș urmează a fi numit ambasador în China. Drept răspuns șeful Executivului a declarat că: „după retragerea fostului ambasador din China se discută mai multe candidaturi, inclusiv a domnului Dumitru Braghiș. Totuși decizia finală încă nu am luat-o”.

Amintim că, fostul ambasador în China și prin cumul în Coreea și Vietnam Denis Jelimalai a fost rechemat din funcție pe data de 11 februarie, împreună cu alți cinci diplomați.

Ion Chicu spune că aceștia au fost rechemați pentru că la majoritatea le-au expirat mandatele și este un proces firesc schimbul de diplomați.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram