Deputatul Dumitru Alaiba cere demiterea repetată a lui Anatolie Zagorodnîi din funcția de consilier al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiile (ANSC), acesta a înregistrat ieri, la Secretariatul Parlamentului, un proiect de hotărâre în acest sens. 

Parlamentarul susține că prin decizia de a-l restabili în funcția de consilier al ANSC magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, „au scris istorie”: „A fost anulată voința poporului”, spus Alaiba azi, în cadrul unui briefing de presă.

Deputatul susține că motivele pentru care cere revocarea repetată din funcție a lui Zagorodnîi de către Parlament sunt aceleași ca și vara trecută, când acesta a fost demis pentru prima oară, și anume – faptul că a fost numit în această funcție într-un mod netransparent și fără ca dumnealui să dețină competențele necesare conform legii, inclusiv experiența de muncă.

Solicitat telefonic, Anatolie Zagorodnîi ne-a spus că nu comentează „aberațiile” deputatului Dumitru Alaiba.

Anatolie Zagorodnîi a fost demis de către membrii Legislativului din funcția de consilier al ANSC în luna iulie a anului trecut. Acesta a acționat însă Parlamentul în judecată și a fost restabilit în funcție. Magistrații au anulat hotărârea luată de parlament vara trecută.

Zagorodnîi a fost numit în funcția de consilier al ANSC în luna februarie a anului trecut.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!