Deputatul Dumitru Alaiba cere demiterea repetată a lui Anatolie Zagorodnîi din funcția de consilier al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiile (ANSC), acesta a înregistrat ieri, la Secretariatul Parlamentului, un proiect de hotărâre în acest sens. 

Parlamentarul susține că prin decizia de a-l restabili în funcția de consilier al ANSC magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, „au scris istorie”: „A fost anulată voința poporului”, spus Alaiba azi, în cadrul unui briefing de presă.

Deputatul susține că motivele pentru care cere revocarea repetată din funcție a lui Zagorodnîi de către Parlament sunt aceleași ca și vara trecută, când acesta a fost demis pentru prima oară, și anume – faptul că a fost numit în această funcție într-un mod netransparent și fără ca dumnealui să dețină competențele necesare conform legii, inclusiv experiența de muncă.

Solicitat telefonic, Anatolie Zagorodnîi ne-a spus că nu comentează „aberațiile” deputatului Dumitru Alaiba.

Anatolie Zagorodnîi a fost demis de către membrii Legislativului din funcția de consilier al ANSC în luna iulie a anului trecut. Acesta a acționat însă Parlamentul în judecată și a fost restabilit în funcție. Magistrații au anulat hotărârea luată de parlament vara trecută.

Zagorodnîi a fost numit în funcția de consilier al ANSC în luna februarie a anului trecut.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!