Transportau droguri din Franța în Republica Moldova pentru a le vinde ori a le transmite în penitenciarele din țară. Este vorba de o grupare criminală specializată în contrabandă de droguri, care a fost destructurată de oamenii legii. Cinci membri ai aceștia au fost reținuți, doi sunt cercetați în stare de libertate, iar alți doi se află în detenție. Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, ei riscă până la 15 ani de închisoare. 

Grupul criminal era specializat în contrabandă, circulația ilegală a drogurilor sintetice și pastile cu efect psihotrop de tip „Subutex”. Drogurile erau transportate în Republica Moldova prin intermediul unor companii de transport din Portugalia și Franța, cu activitate de transport de călători și colete.

Polițiștii au stabilit că grupul era format din nouă membri, printre care trei  femei, cu vârsta cuprinsă între 19 și 40 de ani, locuitori ai municipiului Chișinău. Doi dintre suspecți se află în detenție . Aceștia își ispășesc pedeapsa pentru furt și droguri. Ei au creat o schemă și au racolat curieri care trebuiau să vândă și să le transmită în penitenciarele din țară.

Foto: politia.md

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, polițiștii au depistat și confiscat aproximativ 200 de pastile psihotrope de tip „Subutex”, mai multe doze de etnobotanice, mijloace bănești, telefoane mobile, cântar la scară mică, precum și alte obiecte destinate producerii și ambalării drogurilor. Valoarea totală a drogurilor se estimează la aproximativ 200 de mii de lei, o pastilă se vindea de la 600 la 1000 de lei.

Polițiștii au reținut cinci persoane, alte două se află în instituțiile penitenciare, iar alte două se cercetează în stare de libertate. Dacă vinovăția lor va fi demonstrată, suspecții riscă închisoare pe un termen de la șapte la 15 ani.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!