/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/FOTO. VIDEO/ Afacere eșuată a unui grup criminal. Transporta pastile „Subutex” din Franța în R. Moldova

missing
27 februarie 2020, ora 16:20

Transportau droguri din Franța în Republica Moldova pentru a le vinde ori a le transmite în penitenciarele din țară. Este vorba de o grupare criminală specializată în contrabandă de droguri, care a fost destructurată de oamenii legii. Cinci membri ai aceștia au fost reținuți, doi sunt cercetați în stare de libertate, iar alți doi se află în detenție. Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, ei riscă până la 15 ani de închisoare. 

Grupul criminal era specializat în contrabandă, circulația ilegală a drogurilor sintetice și pastile cu efect psihotrop de tip „Subutex”. Drogurile erau transportate în Republica Moldova prin intermediul unor companii de transport din Portugalia și Franța, cu activitate de transport de călători și colete.

Polițiștii au stabilit că grupul era format din nouă membri, printre care trei  femei, cu vârsta cuprinsă între 19 și 40 de ani, locuitori ai municipiului Chișinău. Doi dintre suspecți se află în detenție . Aceștia își ispășesc pedeapsa pentru furt și droguri. Ei au creat o schemă și au racolat curieri care trebuiau să vândă și să le transmită în penitenciarele din țară.

Foto: politia.md

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, polițiștii au depistat și confiscat aproximativ 200 de pastile psihotrope de tip „Subutex”, mai multe doze de etnobotanice, mijloace bănești, telefoane mobile, cântar la scară mică, precum și alte obiecte destinate producerii și ambalării drogurilor. Valoarea totală a drogurilor se estimează la aproximativ 200 de mii de lei, o pastilă se vindea de la 600 la 1000 de lei.

Polițiștii au reținut cinci persoane, alte două se află în instituțiile penitenciare, iar alte două se cercetează în stare de libertate. Dacă vinovăția lor va fi demonstrată, suspecții riscă închisoare pe un termen de la șapte la 15 ani.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram