Șeful Direcției transport public și căi de comunicație a Primăriei municipiului Chișinău, Lilian Copaci încă nu a decis deocamdată cu ce vor fi suplinite rutele de microbuz care de luni vor fi închise. 

Contactat, acesta nu ne-a putut oferi un răspuns, motivând că urmează să se convoace într-o ședință pentru a decide.

„Acele rute practic erau deja închise. O să le suplinim cu ceva. O să ne clarificăm pe parcursul zilei de azi, mâine. Reprezentanții acestor rute au anunțat că nu vor lucra, dar ele practic nici nu mai existau. O să întreprindem ceva”, a spus pentru tv8.md Lilian Copaci.

Cinci rute de microbuz care activează în Chișinău vor fi suspendate începând cu 2 martie, pentru că nu sunt rentabile, argumentează transportatorii. Este vorba despre rutele: 108, 129, 135, 175 și 178.

Președintelui Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, a precizat că pe rutele respective activează doar 50 de unități de transport, cu un interval mare între călătorii. Anterior, pe cele cinci curse mergeau 150 de mașini.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!