/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Activitatea Comisiei ce anchetează tentativa de puci anticonstituțional a eșuat. Novac: „Juridic, suntem în blocaj”

missing
04 martie 2020, ora 07:11

Comisia parlamentară de anchetă care a investigat tentativa de puci anticonstituțional, întreprinsă în vara anului trecut de Partidul Democrat prin intermediul Curții Constituționale, riscă să nu-și mai poată prezenta raportul în plenul Parlamentului. Termenul legal oferit pentru activitatea acestei comisii a expirat, iar deputații Partidului Acțiune și Solidaritate și Platformei Demnitate și Adevăr acuză socialiștii că au pus bețe în roate pentru ca ancheta să nu mai aibă finalitate, odată ce PSRM încearcă să facă o coaliție cu PDM.

Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari a anunțat în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8 că șeful Direcției Juridice a Parlamentului a spus la ședința Biroului Permanent că această comisie are mandatul expirat și este nevoie de crearea unei noi comisii, dacă se mai dorește să se afle adevărul despre evenimentele politice din vară.

„Juridic suntem în blocaj de prezentare a acestui raport. Mandatul acestei comisii a expirat. Trebuie să ne consultăm cu juriștii și să găsim soluții. Draftul era aproape gata. Trebuia de prelungit și de pregătit raportul. Trebuie să-i mulțumim dl Mihai Popșoi”, a declarat deputatul socialist Grogore Novac, care este membru al comisiei, referindu-se la faptul că deputatul PAS a renunțat la șefia acestei comisii și nu ar fi existat cvorum pentru întruniri.

„Voi sunteți cei vinovați. În decembrie am propus extinderea termenului de activitate a comisiei și l-am propus pe Dinu Plângău să ducă lucrul până la capăt. Voi nu ați votat. Ridicați stenograma ședinței să vedeți”, a acuzat Alexandru Slusari.

Întrebat de ce Blocul ACUM nu a votat atunci propunerile PSRM, Slusari a răspuns: „Voi erați deja cu uzurpatorii în coaliție”.

Amintim că, în decembrie 2019, activitatea Comisiei parlamentare ce anchetează tentativa de puci anticonstituțional a fost extinsă cu 60 de zile, la propunerea președintei Parlamentului Zinaida Greceanîi.

Socialiștii au propus atunci să fie ales președinte al comisiei Grigore Novac, după ce deputatul  Mihai Popșoi și-a dat demisia. Pe de altă parte, deputatul Iurie Reniță a propus ca Dinu Plângău să preia conducerea comisiei. Niciuna dintre propuneri nu a acumulat numărul necesar de voturi. A rămas ca raportul final al comisiei să fie structurat și prezentat de socialistul Vasile Bolea.

 

Activitatea Comisiei ce anchetează tentativa de puci anticonstituțional, prelungită. Un socialist va prezenta raportul

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram