/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Sesizarea Ministerului Justiției, examinată! Va fi inițiat un proces penal în cazul judecătorilor implicați în dosarul „Gemenii”

missing
05 martie 2020, ora 13:21

Procurorul general a examinat sesizarea transmisă de Ministerul Justiției ce vizează dosarul „Gemenii”, pentru care statul a fost condamnat de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) și obligat să achite despăgubiri de 3,6 milioane de euro și urmează să fie inițiat un proces penal.

Materialul este în procedură și cred că, în viitorul apropiat, vom porni o procedură penală pentru clarificarea lucrurilor care au avut loc atunci”, a spus astăzi Stoianoglo, după ședința Consiliului Superior al Procurorilor.

Urmează a fi chemați la audieri judecătorii care au examinat dosarul „Gemenii” și agentul guvernamental, care nu a depus la timpul potrivit cerere de revizuire împotriva actelor judecătorești ce au încălcat drepturile fundamentale ale reclamanților.

Vor fi ridicate și studiate dosarele respective, studiate adresările la CtEDO și deciziile respective. Este un lucru complex și complicat, dar totuși vom studia”, a precizat Stoianoglo.

Procurorul general nu a putut spune cât va dura ancheta și studierea dosarelor, dar a estimat că ar putea fi câteva luni.

Citiți mai jos textul sesizării transmise pe 18 februarie la Procuratura Generală.

/DOC/ Ministerul Justiției a sesizat Procuratura în cazul „Gemenii” pierdut la CtEDO. Agentul guvernamental riscă să fie cercetat

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram