/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Doi angajați ai Guvernului României sunt suspecți de coronavirus

missing
09 martie 2020, ora 19:50

Trei oameni care lucrează la Guvernul României sunt suspecți de coronavirus. Informația a fost confirmată de premierul interimar Ludovic Orban, care a precizat că se desfășoară o anchetă epidemiologică.

Este vorba despre doi angajați de la Secretariatul General al Guvernului de la București și un om din personalul auxiliar.

Guvernul României a specificat ancheta epidemiologică este desfăşurată în legătură cu o femeia de 42 de ani, confirmată cu coronavirus (COVID-19) în cursul zilei de 8 martie. Se fac verificări cu privire la posibili contacţi din rândul personalului care desfăşoară activităţi în clădirea Guvernului României.

„Ca să fie ştirea completă, nu a fost Guvernul, a fost în aparatul de lucru al Guvernului. Sunt câteva persoane, dintre care o persoană de servire adică nu este angajat efectiv, lucrează la compania care asigură cateringul şi mai sunt una-două persoane care sunt angajaţi la Secretariatul General al Guvernului. Toți cei care au intrat în contact cu femeia de 42 de ani infectată cu coronavirus sunt acasă şi, cel mai probabil, li s-au făcut şi testele pentru a vedea dacă au sau nu infecţia”, a declarat Ludovic Orban, citat de Mediafax.

În România au fost confirmate astăzi două cazuri noi de coronavirus. Numărul total ajunge astfel la 17, dintre care 5 pacienți au fost declarați vindecați și externați din spital.

Ultimii doi bolnavi identificați sunt o femeie de 73 de ani din Buzău și un bărbat de 60 de ani din București. Va fi demarată o anchetă epidemiologică pentru a fi stabiliți contacții celor două persoane.

În acest moment, în România sunt în autoizolare aproape 12.000 de persoane și peste 20 în carantină.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram