Șeful Centrului Național de Sănătate Publică și președintele Igor Dodon s-au arătat astăzi indignați de faptul că în presă au apărut informații cu referire la situația din Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, precum că nu mai sunt locuri pentru internare din cauza numărului mare de pacienți cu COVID-19 și ar fi înregistrate mai multe decese de coronavirus, care ar fi tăinuite de autorități.

„Este o informație falsă și cu tentă de minciună care nu face decât să provoace panică”, a spus șeful ANSP, Nicolae Furtună.

Președintele i-a amenințat pe jurnaliști că vor fi sancționați chiar și penal, dacă vor scri știri false cu referire la epidemie.

Vreau să vin cu o preîntâmpinare. Vom ajunge în situația în care să propunem, inclusiv răspundere penală, pentru promovarea fake news-urilor și panicii…Pentru promovarea diferitor lucruri care se zvonesc pe rețelele sociale, despre situația într-un spital sau altul, veți fi penalizați”, a avertizat Igor Dodon.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!