Mai mulți studenți moldoveni, care-și fac studiile la Institutul de Stat al Relațiilor Internaționale din Moscova, riscă să rămână în stradă după ce au fost anunțați că trebuie să elibereze căminele. Din motiv că frontierele au fost închise, tinerii nu au posibilitatea să revină acasă.

„Pe 16 martie, studenții au fost informați despre necesitatea de a elibera căminele până la data de 20 martie. Frontierele Republicii Moldova au fost închise la ora 00:00. Biletele la ultimele zboruri spre casă au fost vândute înainte ca majoritatea studenților să reușească să întreprindă ceva”, a declarat studenta Daria Staraia.

Tânăra acuză Guvernul că este incapabil să asigure transportul studenților acasă. Mai mult, ea spune că, în cazul în care transferurile bancare sunt imposibil de realizat, studenții riscă să rămână fără bani.

„Într-o astfel de situație, circumstanțele ne împiedică să ajungem acasă. Administrația institutului este gata să prelungească durata cazării, însă, situația suferă schimbări în fiecare clipă. Riscăm să fim blocați departe de patria noastră, Republica Moldova. De ce Guvernul Republicii Moldova nu acționează?”, se întreabă tânăra.

În acest context, deputatul PPDA Liviu Vovc a solicitat Ministerului Afacerilor Externe să întreprindă toate măsurile pentru a asigura transportul studenților acasă și să verifice dacă mai sunt tineri care s-au pomenit într-o asemenea situație.

De cealaltă parte, cei de la minister au declarat pentru tv8.md că Ambasada Republicii Moldova din Moscova cunoaște despre acest caz și întreprinde toate acțiunile necesare pentru rezolvarea problemei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!