UPDATE ORA 16:44 Alți doi studenți de la Universitatea Tehnică din Moldova au fost internați azi la Spitalul Ministerului Sănătății (MSMPS) cu suspecție de COVID-19. În același spital sunt internați și ceilalți 20 de studenți. 

Potrivit purtătoarei de cuvânt a MSMPS, Cristina Stratulat, starea de sănătate a tinerilor este medie-ușoară.

ORA 14:22 20 de studenți care învață la Universitatea Tehnică din Moldova (UTM), cazați în căminul care a fost pus în carantină, au fost preluați noaptea trecută de ambulanțe și transportați la spital cu febră. Informația a fost confirmată de către rectorul UTM Viorel Bostan.

Rectorul a spus că nu cunoaște exact în care instituție medicală au fost internați studenții, dar a precizat pentru tv8.md că: „toți au fost transportați cu febră în jur de 37 de grade Celsius și că nu sunt cazuri grave”.

Potrivit surselor tv8.md, de la persoanele spitalizate au fost preluate probe, iar la ora 16:00 vor fi anunțate rezultatele.

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, că mai mulți studenți de la UTM ar fi fost contaminați cu COVID-19.

Studenții de la căminul nr.1 al Universității Tehnice din Moldova (UTM), care a fost plasat de câteva zile în carantină, sunt alimentați din contul universității. Mai mult, aceștia fac orele academice online.

În caminul studențesc a mai fost solicitat și un post de pază. Asta după ce rudele mai multor studenți au prezentat un comportament agresiv, după ce au fost anunțați că au interdicția de a aduce produse alimentare.

Căminul nr.1 al Universității Tehnice din Moldova (UTM) a fost plasat în carantină pentru 14 zile, după ce o studentă a fost testată pozitiv cu COVID-19.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!