/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Petiție online: Semnatarii cer mai multe teste pentru depistarea virusului COVID-19

missing
24 martie 2020, ora 11:53

Mai mulți cetățeni au semnat o petiție online în care solicită autorităților să fie procurate mai multe teste pentru depistarea virusului COVID-19 și să fie efectuate mai mai multe testări. La momentul scrierii știrii petiția a fost semnată de către 1247 de persoane. 

Semnatarii cer Guvernului Republicii Moldova:

– Să cumpere nu mai puțin de 100 de mii de teste și să testeze persoanele care au revenit din zone cu focare de infecție, persoanele de prim contact și cele aflate în carantină.
– Să crească capacitatea de testare prin instruirea de personal și crearea a încă cel puțin 5 laboratoare în toate regiunile.
– Să fie ridicată capacitatea de testare până la 4-5 mii pe zi, astfel încât să fie depistați și purtătorii care nu manifestă simptome, astfel să fie stopată extinderea COVID-19.

De asemenea, semnatarii solicită să se publice pe pagina web creată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informația despre numărul de teste disponibile, numărul de teste efectuate, dezagregate pe vârstă și localități.

Printre semnatari se numără Centrul de Politici și Reforme și Comunitatea „WatchDog.MD”. Aici găsiți adresa petiției.

Menționăm că, China urmează să doneze Republicii Moldova peste 2500 de teste pentru depistarea virusului COVID-19. De asemenea, alte o mie de teste au ajuns în țară cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram