/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Un sat din r. Rîșcani, unde au fost confirmate două cazuri de COVID-19, ar putea intra în carantină. Accesul populației a fost deja limitat

missing
24 martie 2020, ora 13:48

Satul Braniște, raionul Rîșcani, ar putea intra în scurt timp în carantină, după ce aici au fost confirmate ieri două cazuri noi de infecție cu COVID-19. Autoritățile locale au limitat deja accesul populației în această localitate, iar cei de la raion cer Comisiei pentru Situații Excepționale de la Chișinău să aprobe cererea ca în acest sat să fie instituită carantina, ne spune președintele raionului Rîșcani, Vasile Secrieru. 

„Oficial, localitatea încă nu a intrat în carantină, dat fiind faptul că trebuie să respectăm câteva proceduri. Ce ține de regimul de carantină el este întocmit și aprobat de către Comisia pentru Situații Excepționale de nivel central. Doar la nivel de centru se iau asemenea decizii. Noi venim cu propuneri și ei decid”, a spus Vasile Secrieru.

Totuși, autoritățile locale au luat deja măsuri de limitare a accesului populației în comună: „S-a creat un regim special în comuna Braniște. La intrările și ieșirile din localități sunt posturi de poliție. Deși nu este instaurat regim oficial de carantină, noi am luat acestă măsuri ca să ne protejăm”, a menționat președintele raionului.

Ieri Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat cererea autorităților raionale din Hîncești, de a fi instituită carantină în satele Bălceana și Sofia.

În total, în Republica Moldova sunt confirmate 109 cazuri de coronavirus, dintre care 106 sunt active.

Potrivit datelor oficiale, virusul a ajuns până în prezent în 18 raioane și municipii din țară. De asemenea, cazuri au fost înregistrate și în stânga Nistrului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram