Ministerul Educației a aprobat orarul examenelor de simulare, sesiunea 2020. Potrivit acestui grafic, evaluările în învăţământul gimnazial și liceal se vor desfăşura în perioada 30 martie – 10 aprilie 2020.

Și pentru că accesul în instituțiile de învățământ este restricționat pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19, elevii claselor a 9-a și a 12-a vor avea posibilitatea să rezolve teste similare cu modelele prevăzute de programele de examen, cu respectarea regimului de autoizolare, fiind asigurat accesul la conținutul testelor în format electronic.

Testele și baremele de corectare vor fi puse la dispoziția elevilor prin intermediul mijloacelor de transmitere a informației la distanță, în fiecare zi de desfășurare a testării, conform orarului stabilit (orarul poate fi accesat aici). Elevii urmează să rezolve independent și responsabil subiectele propuse, iar mai apoi să le transmită profesorilor pentru verificare.

Precizăm că vacanța forțată a copiilor din grădinițe, a elevilor și studenților se prelungește pe toată perioada stării de urgență. Un ordin în acest sens a fost emis de ministrul Educației, Igor Șarov.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!