/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

A fost aprobat orarul examenelor de simulare din ciclul gimnazial și liceal

missing
26 martie 2020, ora 11:15

Ministerul Educației a aprobat orarul examenelor de simulare, sesiunea 2020. Potrivit acestui grafic, evaluările în învăţământul gimnazial și liceal se vor desfăşura în perioada 30 martie – 10 aprilie 2020.

Și pentru că accesul în instituțiile de învățământ este restricționat pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19, elevii claselor a 9-a și a 12-a vor avea posibilitatea să rezolve teste similare cu modelele prevăzute de programele de examen, cu respectarea regimului de autoizolare, fiind asigurat accesul la conținutul testelor în format electronic.

Testele și baremele de corectare vor fi puse la dispoziția elevilor prin intermediul mijloacelor de transmitere a informației la distanță, în fiecare zi de desfășurare a testării, conform orarului stabilit (orarul poate fi accesat aici). Elevii urmează să rezolve independent și responsabil subiectele propuse, iar mai apoi să le transmită profesorilor pentru verificare.

Precizăm că vacanța forțată a copiilor din grădinițe, a elevilor și studenților se prelungește pe toată perioada stării de urgență. Un ordin în acest sens a fost emis de ministrul Educației, Igor Șarov.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram