/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ De pe 1 aprilie, Moldova va cumpăra electricitate doar de la Centrala de la Cuciurgan

missing
27 martie 2020, ora 18:11

De pe 1 aprilie, Republica Moldova va cumpăra electricitate de la Centrala de la Cuciurgan în proporție de 100%. Asta după ce Comisia pentru Situații Excepționale a decis să dispună sistarea licitațiilor de achiziție a energiei electrice, pornite de operatorii din domeniu până pe data de 31 martie 2021.

„Se impune obligația de serviciu public de furnizare a energiei electrice S.A. „Energocom” cu acoperire a 100% din necesitățile furnizorilor reglementați de energie electrică, operatorilor sistemelor de distribuție și operatorului sistemului de transport și a altor participanți a pieței de energie electrică, dintr-o singură sursă pentru o perioadă de 3 luni, cu posibilitate de prelungire”, se menționează în dispoziția comisiei de pe 24 martie.

Actualul contract de furnizare a energiei electrice în Republica Moldova din Ucraina expiră pe 1 aprilie, astfel, de la începutul lunii viitoare, potrivit unei declarații a președintelui Igor Dodon, Republica Moldova va fi asigurată în proporție de 100% cu electricitate de la Cuciurgan, la prețul de 49,5 dolari pentru un megawatt.

Până în prezent, Republica Moldova importa din Ucraina circa 15% din volumul total de energie electrică.

Vezi și:

Toți angajații centralei termoelectrice de la Cuciurgan, plasați în carantină

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram