/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Încă un spital raional a internat pacienți suspecți de coronavirus

28 martie 2020, ora 20:46

După ce s-a aflat că în spitalul din Bălți au fost internați primii pacienți din nordul țării, care aveau simptome de infecție cu noul coronavirus, jurnaliștii din Căușeni scriu că și acolo au fost aduse astăzi persoane cu suspecție la COVID-19.

Renata Lupăcescu, o jurnalistă din Căușeni, scrie pe Facebook că trei persoane au fost internate la Spitalul Raional Caușeni. Ar fi vorba de o mamă cu doi copii, originari din Ștefan Vodă.

Dispoziția de internare a astfel de pacienți a fost emisă către orele 14:00. Potrivit medicilor, la moment are loc triajul persoanelor suspecte, iar analizele testelor de laborator vor fi trimise la Chișinău. Acestea vof fi gata în cel mult o zi.

Conform dispoziției emise, începând cu data de 28 martie, Spitalul Raional Căușeni urmează să interneze suspecți de COVID -19 și din raionul vecin Ștefan Vodă. La moment, raionul Căușeni are 8 cazuri confirmate de infectare prin noul tip de coronavirus”, scrie Renata Lupăcescu.

La briefingul de presă de dimineață, ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu a anunțat că doar trei instituții medicale din Bălți, Cahul și Comrat sunt gata să interneze pacienți suspecți la COVID.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram