Nouă angajați ai Centralei Termoelectrice de la Cuciurgan au fost internați noaptea trecută la spital cu simptome ale infecției de coronavirus. Aceștia erau cazați într-un bloc separat al spitalului din Slobozia pentru carantină, alături de alți 16 muncitori după ce virusul a fost confirmat la un angajat al centralei.

Autoproclamatele autorități de la Tiraspol precizează că cele nouă persoane s-au simțit rău, aveau simptome ale infecției și au fost transferate pe parcursul nopții în Secția de Boli Infecțioase a spitalului pentru consultație și prelevarea probelor pentru testare în laborator la COVID-19.

În prezent, alți 144 de angajați ai Centralei Termoelectrice de la Cuciurgan sunt cazați la sanatoriul „Solnecinîi” din orașul Dnestrovsc, unde vor sta în carantină timp de 14 zile.

Până astăzi, în regiunea transnistreană sunt înregistrate 10 cazuri de infecție cu noul coronavirus. Doi pacienți sunt internați la un spital din Chișinău. Angajatul Centralei de la Cuciurgan, care a fost testat pozitiv la virus, a fost la concertul interpretului rus Stas Mihailov, de unde bănuiește că ar fi contractat infecția.

Precizăm că administrația Centralei de la Cuciurgan a dat asigurări că nu-și va sista activitatea, chiar dacă muncitorii sunt în carantină.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!