/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Primarul de Sângerei și doi preoți riscă amenzi de câte 22 de mii de lei, fiind învinuiți că au încălcat restricțiile impuse în perioada epidemică

30 martie 2020, ora 12:47

Primarul orașului Sângerei, Arcadie Covalev și doi preoți riscă să fie amendați cu câte 22 de mii de lei fiecare, după ce au întreprins o „măsură moral-spirituală pentru a proteja localitatea” și au mers cu icoana Maicii Domnului prin oraș.

Alesul local susține că a invitat doi preoți să facă rugăciuni la cele trei puncte de intrare în orașul Sângerei și au mers ulterior cu icoana prin oraș.

Au mers doi preoți și eu eram al treilea. Am invitat o persoană să filmeze, care se afla la distanță socială și transmiteam live. Dar m-am întâlnit pe drum cu viceprimarul care venea din satul Grigorăuca și el s-a apropiat de noi. Eu nu puteam să opresc rugăciunea și să-l alung. Dar Poliția s-a autosesizat pe acest caz și ne-a anunțat că vom fi amendați, pentru că am încălcat dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale care a interzis aflarea în locuri publice în grupuri mai mari de 3 persoane. Dar noi când am mers cu icoana nu știam încă de acea decizie aprobată joi seara”, a explicat primarul, fiind solicitat de TV8.

Arcadie Covalev afirmă că nu le-au fost întocmite, deocamdată, procese-verbale, dar unul dintre preoți a fost invitat la Inspectoratul de Poliție unde i s-a spus că o să plătească amedă.

„Sâmbătă dimineață am discutat și eu cu comisarul. I-am explicat că am păstrat distanța socială și nu era în vigoare încă decizia Comisiei de la Chișinău. Asta nu înseamnă că eu mă eschivez de la lege. Eu o să achit, dacă o să-mi intenteze această amendă, dar nu este corect. Noi am întreprins o măsură moral-spirituală pentru a proteja localitatea. Eu consider că poate să ne salveze o minune de această epidemie cum a mai fost în istorie”, ne-a spus Arcadie Covalev.

Alesul local mai dă vina pe conducerea raionului Sângerei că încearcă să-l compromită prin diverse acțiuni și obstrucționează activitatea sa.

„Eu am fost primul care am acționat, primul am închis piața, am vrut să punem orașul în carantină și ei nu au fost de acord. Am făcut adresare și la dl Chicu. Conducerea raionului dorește pe toate căile să mă compromită, dar acum nu este loc pentru politică, trebuie să discutăm despre viața oamenilor”, a punctat primarul de Sângerei.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram