/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Un primar și membrii familiei sale, testați pozitiv la coronavirus

missing
30 martie 2020, ora 12:09

Primarul satului Chișcăreni din raionul Sângerei, Ion Cioina și membrii familiei sale au fost internați zilele trecute în spital cu suspecție la coronavirus. Testele efectuate ieri în laborator ar fi fost pozitive și la alesul local și la soția și fiul său, potrivit localnicilor. Acesta ar fi primul caz de infecție confirmat la un ales local de nivelul întâi. Anterior s-a aflat despre președintele raionului Cahul care a fost testat pozitiv la coronavirus. 

Despre cele trei cazuri noi, confirmate în raionul Sângerei au anunțat ieri-seară autoritățile, fără a preciza localitatea. Ulterior, primarul orașului Sângerei, Arcadie Covalev, care conduce Comisia Excepțională locală a verificat informația și a anunțat public că este vorba despre satul Chișcăreni.

Reporterul TV8.md a vorbit la telefon cu câțiva localnici din Chișcăreni, care au spus că știu despre faptul că primarul este bolnav de coronavirus. Potrivit unui bărbat, care cunoaște bine familia, Ion Cioina avea simptome de boală de mai multe zile, dar nu s-a adresat la medic din start, crezând că este vorba de o banală răceală.

Bărbatul ne-a mai spus că primarul a mers personal la sătenii care au revenit de peste hotare pentru a-i informa că trebuie să stea autoizolați la domiciliu și putea să se infecteze, dar în sat nu au fost confirmate, deocamdată, alte cazuri de boală.

Contactat astăzi de TV8, primarul orașului Sângerei, Arcadie Covalev, a declarat că știe numele persoanelor infectate din Chișcăreni, dar nu are dreptul să le divulge. Astfel, el nu ne-a putut confirma dacă este vorba despre primarul de Chișcăreni și membrii familiei sale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram