/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

O parte din creditul promis de ruși ar putea fi folosit pentru cheltuielile legate de Covid - 19

missing
31 martie 2020, ora 06:55

O parte din creditul promis de Federația Rusă pentru dezvoltarea proiectelor de infrastructură din Republica Moldova ar putea fi folosit pentru acoperirea cheltuielilor legate de criza provocată de epidemidemia de coronavirus. Cel puțin asta spune ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța.

„Conform proiectului Acordului, nu este prevăzută o legătură directă a destinaţiei acestui împrumut pentru drumuri.  Astfel,  se obţine situaţia că acest împrumut este predestinat finanţării  necesităţilor bugetare a R. Moldova ca suport bugetar, respectiv Parlamentul va decide care este destinaţia lui de consum. La drumuri, dacă să ne amintim, în Legea Bugetului era prevăzută suma de 1,3 miliarde de lei. Cu Federaţia Rusă se discută semnarea unui acord de împrumut de 200 de milioane de euro, ceea ce este echivalent cu 4 miliarde de lei”, a declarat Pușcuța într-o intervenție live la emsiunea „Punctul pe Azi” de la TVR.

Suma care ar fi posibil de a fi atrasă ca şi finanţare este net superioară sumei reflectată în Legea bugetul de stat ca investiţie în infrastructură. Aceasta suma va fi consumată şi pentru finanţarea altor activităţi, inclusiv finanţarea CNAM, suplinirea fondului de intervenţii a Guvernului, achiziţii şi măsuri de protecţie a personalului medical, a cazurilor tratate, toată asta va fi din împrumutul oferit de Federaţia Rusă”, a adăugat ministrul de Finanţe, Sergiu Puşcuţa.

Amintim că creditul din partea Rusiei ar urma să fie acordat pentru un termen de 11 ani, cu o perioadă de grație de un an, iar 2% va fi rata dobânzii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram