/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Șantierele din capitală nu s-au oprit în perioada de carantină. Muncitorii continuă să activeze, dar au un act special

missing
31 martie 2020, ora 23:31

În timp ce autoritățile centrale îndeamnă oamenii să respecte regimul de carantină, pe mai multe șantiere din capitală lucrul mergea în toi. Muncitorii spun că nu au primit restricții, dar oricum nu uită să se protejeze. Totuși, pe unele șantiere, constructorii nu au luat nicio măsură de protecție. Potrivit prevederilor Comisiei pentru Situații Exceptionale, ca activitatea în domeniul construcțiilor să nu fie sistată, este nevoie de un act special, în care sunt descrise mai multe norme sanitare.

Cătălin GORIA, REPORTER TV8: „Chiar dacă autotitățile ne îndeamnă să stăm acasă în carantină, iar această săptămână a fost declarată liberă, nu toți țin cont de acest lucru. Pe strada 31 August am întâlnit mai mulți muncitori la un șantier. Aceștia muncesc fără măști de protecție, fără mănuși nu toți au cască, și nu toți respectă distanța socială.”

Unul dintre muncitori ne-a spus că fiecare lucrător de pe șantier are document care-i permite să lucreze în această perioadă.

“ -Cum vă protejați?- Noi avem tot echipamentul necesar.- Nu toiți respectă, nu toți au măști?-Iată turcii nu prea, dar noi băștinașii se protejează.”

Cătălin GORIA, REPORTER TV8: „Și în parcul la Izvor am întâlnit mai mulți muncitori care lucrează la un șantier unde urmează sa fie construit un teren de fotbal. Dacă privim observăm că acceștia nu respectă distanța socială între ei, însă au toți măști de protecție.”

Cătălin GORIA, REPORTER TV8: „Și la Complexul Memorial Eternitate, observăm câțiva muncitori care au pus schelele pe cele 5 puști și efectuiază lucrări de construcție. Nu am reușit să discutăm cu aceștia, întrucât poarta este încuiată și accesul este interzis.”

Cătălin GORIA, REPORTER TV8: „-Nici muncitorii de la drumuri nu stau acasă, aceștia repară o porțiune de drum care leagă Municipiul Chișinău de Orașul Ialoveni. Distanța socială o respectă spun acceștia pentru că sunt și puțini iar măștile le scot abia seara când pleacă acasă.”

„- Nu respectați prevederile autorităților?-Pentru ce să stăm acasă în oraș, pe deal se poate de lucrat, eu socot că e mul mai boine la natură chiar și oamenii să iasă doar că să stea mai departe unul de altul.”

Potrivit unei dispoziții a Comisiei pentru Situații Excepționale, muncitorilor de la șantiere le este eliberat un act special care le permite să activeze și în această perioadă, cu respectarea mai multor cerințe.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram