/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Atenție! Cetățenii care primesc pensii de dizabilitate vor ridica în continuare banii, chiar dacă expiră certificatele medicale

missing
01 aprilie 2020, ora 11:57

Beneficiarii de pensii de dizabilitate vor putea ridica în continuare banii, chiar dacă le expiră certificatele medicale eliberate anterior de Consiliul Naţional pentru Determinarea Dizabilităţii şi Capacităţii de Muncă, prin care le-au fost oferite gradele de dizabilitate. O dispoziție în acest sens a fost aprobată de Comisia pentru Situații Excepționale.

Autoritățile au decis să fie prelungite din oficiu gradele de dizabilitate care expiră în perioada stării de urgență.

Listele vor fi prezentate Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS) și structurilor teritoriale de asistență socială, astfel încât să nu fie stopat dreptul la pensii și alocații sociale a acestor persoane. După ce se va termina starea de urgență ,vom reveni la normalitate”, a spus ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu.

Pe 17 martie în Republica Moldova a fost anunțată stare de urgență în legătură cu pandemia de coronavirus. Decizia a fost votată de Parlament în două lecturi. Este pentru prima oară în istoria țării noastre de la independență încoace, când se anunță stare de urgență din cauza unei epidemii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram