/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Decis! Programul „Prima Casă” va fi îmbunătățit! Mai multe persoane vor putea accesa credite și va fi micșorată prima rată achitată de beneficiari

01 aprilie 2020, ora 14:23

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi un proiect de lege care prevede modificarea Programului „Prima Casă”. Autoritățile ăși propun să lărgească categoriile de persoane care vor putea beneficia de acest program, dar și să îmbunătățească condițiile de creditare.

În primul rând, vor putea să acceseze credite pentru locuințe în cadrul programului și persoanele care au în prezent în proprietate imobile situate în sate, dobândite prin moștenire sau donație.

Vârsta beneficiarilor programului va fi majorată până la 50 de ani. În prezent, pot accesa credite doar persoanele cu vârsta maximă de 45 de ani.

O altă modificare importantă se referă la cota inițială de participație proprie a beneficiarilor Programului „Prima Casă”. Persoanele vor putea să achite inițial doar 5% din costul locuinței, față de 10% cât este acum prima rată în cadrul programului.

Potrivit Ministerului Finanțelor, de când a fost lansat Programul „Prima Casă” au fost cumpărate 4205 locuințe, iar suma totală a creditelor acordate de către bănci constituie 2,1 miliarde lei.

Moldovenii își cumpără apartamente prin programul „Prima Casă” și pe timp de carantină

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram