Costul unei zile de tratament în secția de terapie intensivă pentru o persoană bolnavă de COVID-19 este de 5300 lei, iar pentru un pacient internat în staționar este de 2255 lei. Astfel, pentru un tratament de 14 zile, statul ar cheltui zeci de mii de lei pentru fiecare pacient contaminat cu coronavirus.

Datele au fost prezentate după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 de către președintele Igor Dodon „ca să cunoască cetățenii Republicii Moldova, care au dubii și nu vor să contribuie prin achitarea poliței de asigurare medicală, la consolidarea sistemului”.

Potrivit lui, costul unei zile de tratament în staționar este de 2255 de lei. Aici intră cheltuielile pentru întreținere, testul, transportul realizat de ambulanță. Astfel, pentru 14 zile, pentru fiecare persoană care este confirmată de COVID-19 statul are cheltuieli de 32 de mii de lei.

Pentru pacienții internați în secția de terapie intensivă costurile sunt și mai mari, spune șeful statului. Pentru o zi în această secție costul este de 5300 de lei, iar pentru 14 zile costul pentru un pacient ar fi de peste 78 de mii de lei.

Totodată, șeful statului a îndemnat Partidul Acțiune și Solidaritate să-și retragă cererea înaintată în judecată împotriva Guvernului pe chestiunea legată de obligativitatea moldovenilor care revin de peste hotare să-și cumpere poliță medicală. „Haideți să fim cu toții solidari și să susținem sistemul medical”, a adăugat Dodon.

Numărul total de persoane contaminate cu COVID-19 în Republica Moldova este de 505. Din datele oficiale este cunoscut faptul că șase persoane au decedat deja din cauza acestui virus.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!