/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Cât costă o zi de tratament pentru COVID-19 în staționar și terapie intensivă. Cifrele prezentate de autorități

missing
02 aprilie 2020, ora 18:52

Costul unei zile de tratament în secția de terapie intensivă pentru o persoană bolnavă de COVID-19 este de 5300 lei, iar pentru un pacient internat în staționar este de 2255 lei. Astfel, pentru un tratament de 14 zile, statul ar cheltui zeci de mii de lei pentru fiecare pacient contaminat cu coronavirus.

Datele au fost prezentate după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 de către președintele Igor Dodon „ca să cunoască cetățenii Republicii Moldova, care au dubii și nu vor să contribuie prin achitarea poliței de asigurare medicală, la consolidarea sistemului”.

Potrivit lui, costul unei zile de tratament în staționar este de 2255 de lei. Aici intră cheltuielile pentru întreținere, testul, transportul realizat de ambulanță. Astfel, pentru 14 zile, pentru fiecare persoană care este confirmată de COVID-19 statul are cheltuieli de 32 de mii de lei.

Pentru pacienții internați în secția de terapie intensivă costurile sunt și mai mari, spune șeful statului. Pentru o zi în această secție costul este de 5300 de lei, iar pentru 14 zile costul pentru un pacient ar fi de peste 78 de mii de lei.

Totodată, șeful statului a îndemnat Partidul Acțiune și Solidaritate să-și retragă cererea înaintată în judecată împotriva Guvernului pe chestiunea legată de obligativitatea moldovenilor care revin de peste hotare să-și cumpere poliță medicală. „Haideți să fim cu toții solidari și să susținem sistemul medical”, a adăugat Dodon.

Numărul total de persoane contaminate cu COVID-19 în Republica Moldova este de 505. Din datele oficiale este cunoscut faptul că șase persoane au decedat deja din cauza acestui virus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram