Partidul Acțiune și Solidaritate consideră neconstituțională decizia de a obliga cetățenii moldoveni reveniți de peste hotare să achite asigurarea medicală pentru anul 2020. Președinta PAS, Maia Sandu, a anunțat că a transmis o sesizare la Curtea de Apel 

„Astăzi am transmis sesizarea la Curtea de Apel pentru că nu există nicio prevedere legală care să le permită autorităților să le interzică oamenilor să revină la ei acasă. Ei sunt cetățeni ai Republicii Moldova și nu pot să folosească pretexte ca acesta că dacă nu ai asigurare medicală nu poți să iei bilet la avion și nu poți să aterizezi în Moldova”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV.

Potrivit ei, orice cetățean are dretul să revină în țară, indiferent de statutul de asigurat sau neasigurat în sistemul medical.

Chicu, despre polița medicală obligatorie pentru moldovenii de peste hotare: „Noi toți suntem egali în fața statului”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!