PAS a sesizat Curtea de Apel după ce moldovenii veniți de peste hotare au fost obligați să-și cumpere poliță medicală

02 aprilie 2020, ora 08:17

Partidul Acțiune și Solidaritate consideră neconstituțională decizia de a obliga cetățenii moldoveni reveniți de peste hotare să achite asigurarea medicală pentru anul 2020. Președinta PAS, Maia Sandu, a anunțat că a transmis o sesizare la Curtea de Apel 

„Astăzi am transmis sesizarea la Curtea de Apel pentru că nu există nicio prevedere legală care să le permită autorităților să le interzică oamenilor să revină la ei acasă. Ei sunt cetățeni ai Republicii Moldova și nu pot să folosească pretexte ca acesta că dacă nu ai asigurare medicală nu poți să iei bilet la avion și nu poți să aterizezi în Moldova”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV.

Potrivit ei, orice cetățean are dretul să revină în țară, indiferent de statutul de asigurat sau neasigurat în sistemul medical.

Chicu, despre polița medicală obligatorie pentru moldovenii de peste hotare: „Noi toți suntem egali în fața statului”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram