/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ 180 de moldoveni, blocați în aeroportul din Praga

missing
02 aprilie 2020, ora 13:49

UPDATE: Autoritatea Aeronautică Civilă cunoaște situația din Praga, dar spune că nu este vina autorităților statului, pentru că e vorba de o escrocherie. Cursa avia respectivă nu a fost autorizată de Comisia pentru Situații Excepționale, iar compania aeriană care a vândut biletele nu avea dreptul să facă acest lucru.

Autoritățile dau asigurări că sunt în căutarea unei soluții pentru a aduce aceste persoane la Chișinău.

180 de cetățeni moldoveni care urmau să zboare la Chișinău cu o cursă charter din Cehia au rămas blocați pe aeroportul din Praga și cer ajutorul autorităților R. Moldova pentru a ajunge mai repede acasă.

Oamenii spun că au fost anunțați că vor zbura ieri-seară spre Chișinău și au venit la aeroport. Ulterior, li s-a spus că ruta a fost amânată pentru astăzi, iar azi, după ce cursa a apărut pe panoul informațional al eroportului și oamenii au trecut controlul de frontieră, fiindu-le aplicate ștampilele în pașapoarte, au fost anunțați că avionul nu mai vine.

Printre pasageri sunt și mame cu copii mici și femei însărcinate. Oamenii stau grămadă în aeroport și scandează: „Vrem acasă”!

Din informațiile oficiale plasate pe site-ul Autorității Aeronautice Civile, o cursă charter Praga-Chișinău a fost autorizată pentru data de 3 aprilie. Zborul urmează a fi operat de compania „Flyone”.  Pentru zilele de ieri și azi Comisia pentru Situații Excepționale nu a autorizat zboruri din Praga.

I-am sunat pe reprezentanții Autorității Aeronautice Civile pentru a preciza dacă cunosc ceva despre cei 180 de moldoveni care sunt blocați în aeroportul din Praga. Șefa serviciului de presă al instituției a spus că verifică informația și va oferi ulterior un comentariu.

Vom reveni cu detalii imediat ce vom obține reacția autorității.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram