/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/FOTO/ Centrul de triere a suspecților de Covid - 19, gata în proporție de 90%. Când va deveni operațional

missing
03 aprilie 2020, ora 10:35

Centrul de triere a persoanelor suspecte de infecție cu virusul Covid – 19 este gata în proporție de 90%. Zeci de paturi au fost deja instalate în pavilioanele de la „Moldexpo”. Centrul va fi operațional abia după ce doctorii vor trece printr-o simulare care va avea loc cel târziu mâine.

„Sunt deschise trei zone: zona de triaj primar, zona galbenă pentru pacienții gravi, care dispune de 80 de paturi, zona roșie care dispune de 40 de paturi, deschise sunt acum 10 paturi și zona verde unde sunt 100 de paturi”, a spus directorul Centrului de trial, Oleg Crudu.

Centrul va începe să funcționeze în zilele următoare, nu înainte ca specilaiștii să fie instruiți și să treacă o simulare.

„Astăzi o sa facem trainingul epidemiologic al lucrătorilor medicali, astăzi sau mâine se va efectua simularea fluxului de pacienți. După aceste măsuri, centrul poate fi pus în funcțiune”, a mai spus Crudu.

„Pe lângă consolidarea tehnico-materială e vorba de un șir de acțiuni pe care le realizăm concomitent, unul din elementele cheie e aspectul de schimb de date al centrului cu instituțiile spitalicești pentru că trebuie să cunoaștem foarte bine informația, unde sunt locuri disponibile, unde va fi referită persoana dată în funcție de sănătate”, a adăugat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Lucrările de amenajare a centrului de triere au fost făcute de specialiști din domeniul medical și militarii Armatei Naționale.

„Crucea Roșie ne-a ajutat și au donat pentru Centru, seturi de lenjerie pentru 500 de paturi și dezinfectanți”, a declarat primarul capitalei, Ion Ceban.

Încăperea a fost dezinfectată, ne asigură oficialul, procedura urmând a fi repetată încă o dată înainte să vină primii pacienți.

Sursa foto: Facebook/Ion Ceban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram