/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Moldovenii care au stat blocați în aeroportul din Praga au ajuns acasă

03 aprilie 2020, ora 17:21

Cei 180 de moldoveni care au stat blocați de ieri dimineață în aeroportul din Praga, pentru că au cumpărat bilete la o cursă charter care nu fusese autorizată de Comisia pentru Situații Excepționale și zborul nu a putut fi realizat, au ajuns astăzi acasă.

Autoritățile de la Chișinău au găsit soluții și au autorizat într-un final zborul, iar compania cehă „Czech Airlines”, care vânduse inițial biletele, cu încălcarea procedurii, a realizat cursa. Avionul a aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău la ora 15:40.

Un pasager al cursei a spus pentru TV8 că oamenii au dormit noaptea trecută în aeroport, după ce autoritățile cehe le-au pus la dispoziție paturi pliante, iar astăzi au ajuns acasă, fără a plăti bani suplimentari la biletele pe care le procurase.

La eroportul din Chișinău le-a fost verificată la toți febra și au trecut procedura de control la graniță câte o persoană, păstrând distanța socială. Oamenii au fost atenționați să-și cumpere polițe medicale și să stea acasă în carantină, altfel riscă amenzi.

Tot în această seară, le Chișinău mai ajunge un avion al companiei „Flyone”, care aduce moldoveni din Praga. Această cursă a fost autorizată anterior de Comisia pentru Situații Excepționale.

/VIDEO/ 180 de moldoveni, blocați în aeroportul din Praga

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram