/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Fosta ministră a Sănătății: „Situația privind COVID-19 este scăpată de sub control”

missing
06 aprilie 2020, ora 22:53

Fosta ministră a Sănătății, Ala Nemerenco, consideră că situația privind contaminarea cu COVID-19 „este puțin scăpată de sub control”. Nemerenco a menționat în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8 că autoritățile trebuie să aibă curajul să testeze mai multe persoane pentru a verifica contaminarea cu coronavirus.

Ala Nemerenco consideră că doar așa se poate opri răspândirea virusului. „Dacă am fi început chiar din primele zile cu un număr mai curajos de testare… Eu înțeleg că nu aveam acel număr de teste, dar guvernarea ar fi fost corectă dacă s-ar fi adresat populației și ar fi spus onest că sunt doar 460 de teste, înțelegem că n-o să ne ajungă pentru foarte mult timp, dar hai să adunăm, să facem donații și ne apucăm de treabă”, consideră fosta ministră.

În ultimele 24 de ore, 101 cazuri pozitive de contaminare cu coronavirus au fost confirmate. Astfel, numărul celor bolnavi de COVID-19 se apropie de o mie.

Coronavirusul a mai răpus două persoane în Republica Moldova. Una dintre ele avea 30 de ani

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram