/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Președintele Dodon a promulgat legea pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea

missing
06 aprilie 2020, ora 19:07

Președintele Igor Dodon a anunțat că a promulgat Legea privind instituirea unor măsuri de susținere a cetățenilor și a activității de întreprinzător în perioada stării de urgență și modificarea unor acte normative, pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului.

Principalele prevederi ale Legii sunt majorarea ajutorului de șomaj, suma minimă fiind propusă de 2775 lei, acordarea ajutorului de șomaj în sumă de 2775 lei pentru persoanele ce se înregistrează în calitate de șomeri, dar care nu corespund criteriilor de acordare a ajutorului de șomaj, susținerea familiilor defavorizate, subvenționarea cheltuielilor legate de achitarea salariului/îndemnizației în cazul șomajului tehnic sau staționării, etc.

Mai mulți politicieni din opoziție au criticat asumarea de răspundere a Guvernului asupra pachetului de legi, spunând că în spatele acestei acțiuni se ascund mai multe „scheme”. Aceștia s-au referit la prevederile ce vizează magazinele Duty Free și extragerea de minereuri.

Totodată, în document au fost incluse și unele prevederi care au rămas neobservate și care nu ar avea tangență directă cu starea de urgență instituită în țară. Una dintre ele se referă la Legea privind controlul tutunului și anume amână cu un an interzicerea de a fi expuse vizibil produsele din tutun.

Legea va fi publicată mîine în Monitorul Oficial.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram