/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

/DOC/ Cum vor activa judecătoriile din R. Moldova în următoarele 10 zile

missing
07 aprilie 2020, ora 12:23

Președintele interimar al Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Luiza Gafton, a emis o  dispoziție prin care a lăsat la discreția conducătorilor instanțelor de judecată din republică să-și organizeze activitatea în perioada 7-17 aprilie, după ce Comisia pentru Situații Excepționale a oferit 10 zile libere bugetarilor.

CSM cere ca judecătorii și alți angajați ai instanțelor să fie chemați la serviciu doar în cazuri urgente, care nu pot fi amânate.

„În zilele de 7 – 17 aprilie, activitatea judecătorilor specializați în materie civilă și penală, contencios administrativă, de instrucție, precum și a persoanelor care asigură activitatea acestora, va fi reglementată de președintele/vicepreședintele instanței judecătorești, care vor dispune prezența la serviciu a judecătorilor și colaboratorilor instanței doar în cazurile ce nu suferă amânare”, se spune în dispoziția semnată de președintele interimar al CSM.

Amintim că la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a fost identificată o angajată infectată cu COVID-19. Sediul instanței a fost dezinfectat, iar colegii de serviciu care au intrat în contact cu asistenta judiciară infectată au fost plasați în carantină.

În perioada următoare, ședințele care erau planificate la Judecătoria Buiucani se vor desfășura în alte sedii, dacă nu vor putea fi amânate.

/DOC/ Conducerea Judecătoriei Buiucani cere suspendarea activitățiii instanței, după ce o angajată a fost infectată cu COVID. Reacția ministrului Justiției

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram