/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Prognoza cea mai optimistă a guvernării. Cu cât se vor reduce veniturile la buget din cauza epidemie

missing
07 aprilie 2020, ora 14:39

Produsul Intern Brut se va reduce cu cel puțin 3% în anul curent, iar veniturile la bugetul de stat vor scădea cu aproximativ 7,3 miliarde de lei din cauza crizei provocate de epidemia de coronavirus. O astfel de prognoză a anunțat astăzi președintele după ședința Consiliului Suprem de Securitate, unde au fost analizați toți factorii de risc și s-au estimat pierderile economiei în situația stării de urgență.

Aceasta este cea mai optimistă prognoză pe care o fac acum autoritățile, susține Igor Dodon, dar situația ar putea fi mai proastă.

În această situație, prioritățile guvernării sunt: achitarea salariilor și plăților sociale, a ajutorului de șomaj, suportul pentru sistemul medical și pentru agenții economici care achită salarii angajaților în continuare, în această situație de criză.

„Restul cheltuielilor vor fi reduse la minim. Evident că vom face investiții în situația în care vom avea mijloace”, a răspuns astfel Igor Dodon criticilor care apar în spațiul public cu privire la unele licitații anunțate de autorități pentru achiziții la care s-ar putea renunța în perioadă de criză epidemiologică.

Amintim că, pentru anul 2020, Ministerul Finanțelor a prognozat un Produs Intern Brut (PIB) de 227,9 miliarde lei și se aștepta la o inflație medie anuală de 5,7%. În bugetul de stat 2020 au fost planificate venituri de 44 miliarde de lei.

Bugetul țării pentru anul 2020, votat azi în Parlament

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram