/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Asociația Spații Verzi a cumpărat flori pentru capitală în sumă de aproape 700.000 de mii de lei

missing
07 aprilie 2020, ora 20:51

Și în această primăvară, în capitală vor fi plantate flori în spațiile publice. Contractele, două la număr, costă aproape 700 de mii de lei, și asta în vreme ce primăria Chișinău a deschis un cont unde oamenii sunt îndemnați să doneze pentru sistemul medical. Proiectul aparține Asociației Spații Verzi care spune că și așa a renunțat la multe alte acțiuni, din care a economisit deja milioane de lei.

Cele două contracte pe care Asociația Spații Verzi le-a încheiat cu doi agenți economici în luna martie valorează peste 690 de mii de lei. Și pentru că, în ultimul timp, mai multe achiziții și licitații publice au provocat nedumeriri în societate, șeful întreprinderii Spații Verzi a explicat de ce nu a renunțat la acest proiect.

Serghei CARP, ȘEF, SPAȚII VERZI: „Florăriile din toate parcurile, din parcul Catedralei, parcul Ștefan cel Mare și din toate sectoarele, nu le-am creat noi acum, noi le plantam în fiecare an cu flori anuale”.

Plantarea florilor va începe după data de 5 mai. De asemenea, șeful întreprinderii a spus că în această perioadă erau planificate și alte proiecte, însă a fost nevoit să renunțe la ele pentru a irosi banul public, necesar acum pentru a susține sistemul medical municipal.

Serghei CARP, ȘEF, SPAȚII VERZI: „Plantarea florilor va începe după 5 mai. Sunt multe alte lucruri la care am refuzat. De exemplu, irigarea din parcul Catedralei, au fost alocate 3 milioane și jumatate de lei. Chiar mai sunt și multe alte lucruri pe care le-am refuzat pentru că nu sunt de prima necesitate”.

Nu este pentru prima dată când banii cheltuiți pentru flori devin subiect de discuție în capitală. Acum doi ani, Primăria municipiului Chișinău investea în jur de 2 milioane de lei pentru covorul de flori din fața Catedralei. Și atunci, florile au fost procurate de Asociaţia Spații Verzi. Un alt proiect municipal, criticat în această perioadă, este amenajarea unui havuz pietonal în parcul La Izvor, ce va costa 4 milioane de lei. Deși unii consilierii municipali și lideri de opinie au cerut primarului general să renunțe la el, Ion Ceban s-a opus.

Reporter: Alex MACOVEI

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram