/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

88 de angajați medicali din Soroca au COVID-19. De ce Spitalul Raional nu și-a sistat activitate? Explicația ministrei Sănătății

missing
08 aprilie 2020, ora 11:50

În total, până la această oră, în Soroca sunt confirmate 135 de cazuri de îmbolnăvire, cei mai mulți dintre aceștia fiind medici. Zece sunt în regim de autoizolare, 46 sunt internați în instituțiile medicale, fiind testați pozitiv la COVID-19, iar alte 42 de persoane sunt de la asistența medicală urgentă, care la fel au fost diagnosticate cu coronavirus. Chiar și așa autoritățile nu se grăbesc să sisteze activitatea spitalului.

„În Soroca la momentul actual există și condiții, dar și potențial profesionit pentru a realiza actul medical. De aceea, activitatea acestui spitalul la monetul actual nu este sistată. Ministerul este în contact direct cu conducerea spitalului. Coordonează toate măsurile care se întreprind pentru prevenirea infecției cu COVID-19, inclusiv în cadrul instituției spitalicești”, a spus ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu.

În total, în Spitalul Raional din Soroca sunt 446 de persoane angajate.

Amintim că, pe data de 3 aprilie o doctoriță din Soroca, care avea 65 de ani. Ludmila Caraion a muncit în domeniu toată viață, dintre care ultimii zece ani la Soroca, iar soțul său lucrează la fel medic în Serviciul de Urgență.

Vezi și:

Maternitatea din Soroca a fost închisă. Cel puțin trei medici stau în carantină

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram