/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ Curtea Constituțională nu mai cumpără mașină nouă. A renunțat la cheltuieli de 800 mii lei și le-a direcționat pentru lupta cu epidemia

missing
08 aprilie 2020, ora 12:20

Curtea Constituțională și-a rectificat bugetul planificat pentru anul curent și a renunțat la cheltuieli de 800 de mii de lei, pentru a direcționa banii către sistemul de sănătate, să fie utilizați în lupta cu epidemia de coronavirus.

Deși a organizat deja licitația și a încheiat, la începutul lunii martie, un contract cu firma „DAAC Auto” pentru a cumpăra o mașină de model „Skoda Superb”, pentru care urma să plătească 615 mii lei, Curtea Constituțională a reziliat contractul cu agentul economic.

Președintele Înaltei Curți, Vladimir Țurcan, a precizat pentru TV8 că instituția nu va plăti nicio penalitate agentului economic după ce a renunțat la contract, pentru că acesta prevedea situații de forță majoră în care poate fi reziliat contractul și acum avem stare de urgență în țară din cauza epidemiei.

Potrivit deciziei CCM, alte 100 de mii de lei au fost tăiate de la cheltuielile destinate pentru deplasări de serviciu. Vladimir Țurcan ne-a spus că au fost anulate mai multe evenimente în afara țării la care urmau să participe reprezentanții CCM.

Era planificată o deplasare la Budapesta, la conferința internațională consacrată celor 30 de ani ai Curții Ungariei, la ședința Curților Constituționale francofone din Franța, era o deplasare la Praga, unde se prelua președinția pentru Uniunea Europeană a Curților Constituționale și a fost amânat evenimentul pentru luna februarie anul viitor”, a enumerat Țurcan.

Alte 70 de mii de lei au fost economisite de Curtea Constituțională, după ce a renunțat la procurarea unor produse și materiale de uz gospodăresc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram