/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Curtea Constituțională a suspendat legea prin care Guvernul și-a asumat recent răspundere. Reacția lui Chicu

missing
09 aprilie 2020, ora 17:26

Curtea Constituțională a suspendat legea prin care Guvernul și-a asumat recent răspundere în fața Parlamentului. Premierul a anunțat că va convoca de urgență ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, pentru a decide cum să procedeze mai departe.

Premierul Chicu  susține că Guvernul astfel nu va putea achita ajutorul de șomaj, veniturile și subvențiile care se includeau în această lege pe care și-a asumat executivul răspunderea. „Acesta este rezultatul acțiunilor populiste, iresponsabile ale politicienilor care au provocat au provocat suspendarea acestei legi”, a declarat premierul într-o conferință de presă.

Cu o solicitare la Curtea Constituțională s-au adresat mai mulți deputați ai Partidul Acțiune și Solidaritate și ai grupului parlamentar „Pro Moldova”. Deputații au cerut abrogarea modificărilor în activitatea magazinelor duty-free, la extragerea zăcămintelor și la Legea antifumat.

În document au fost incluse și unele prevederi care au rămas neobservate și care nu ar avea tangență directă cu starea de urgență instituită în țară. Una dintre ele se referă la Legea privind controlul tutunului și anume amână cu un an interzicerea de a fi expuse vizibil produsele din tutun.

Mai mulți politicieni din opoziție au criticat asumarea de răspundere a Guvernului asupra pachetului de legi, spunând că în spatele acestei acțiuni se ascund mai multe „scheme”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram