/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Fosta ministră a Sănătății Nemerenco: 11 angajați ai Spitalului de Psihiatrie și 21 de pacienți - infectați cu COVID

missing
09 aprilie 2020, ora 18:37

11 angajați medicali ai Spitalului de Psihiatrie, din suburbia Codru, municipiul Chișinău și 21 de pacienți sunt infectați cu COVID-19, a anunțat fosta ministră a Sănătății Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook, cu ceva timp în urmă. 

„Pacienții, cu patologie psihiatrică, urmează tratamentul nemijlocit în spital. Alți 124 de angajați ai spitalului se află în carantină la domiciliu”, a scris pe rețelele sociale fosta ministră.

Ala Nemerenco este de părere că aceste cifre ar putea fi evitate dacă autoritățile ar fi investigat mai serios primele cazuri de infecție și nu ar spune că reprezintă cazuri cu transmitere comunitară.

Avocatul Poporului, Mihai Cotorobai, a trimis astăzi o solicitare în adresa Ministerului Sănătății, dar și Agenției Naționale de Asistență Socială în care a cerut informații despre situația epidemiologică din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie din Chișinău și spitalele de psihiatrie din Bălți și Orhei, dar și în instituțiile rezidențiale aflate în subordinea ministerului.

În prezent, în Republica Moldova, circa o pătrime din numărul total de persoane diagnosticate cu coronavirus sunt medici.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram