/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Aprobat! Primii 29 de angajați ai statului care vor primi indemnizații de 16 mii de lei, după ce s-au infectat cu COVID-19 la locul de muncă

missing
10 aprilie 2020, ora 15:59

Guvernul a alocat astăzi 5,8 milioane de lei din Fondul de intervenție pentru a acoperi diferite cheltuieli legate de lupta cu epidemia. 

Ministerul Sănătății urmează să primească 5,4 milioane de lei pentru a cumpăra combinezoane de protecție.

Alte 464 mii lei au fost alocate  pentru acordarea indemnizațiilor unice de câte 16 mii lei persoanelor angajate în instituțiile de stat care au contractat infecția COVID-19 la locul de muncă, în perioada 8-31 martie.

Potrivit notei informative a proiectului, urmează să beneficieze acum de indemnizații 29 de persoane din 8 instituții medicale și o altă instituție bugetară, dar nu este precizat care anume.

Din suma planificată pentru indemnizații, 48 de mii de lei urmează să primească Consiliul Municipal Chișinău, care va plăti indemnizații la 3 persoane care s-au infectat cu COVID, iar 32 de mii de lei vor fi direcționate către Consiliul Raional Hâncești, care va achita despăgubiri la 2 persoane.

Ministrul Finanațelor Sergiu Pușcuța a precizat că Fondul de intervenție al Guvernului este în prezent de 51,4 milioane lei, după ce a fost suplinit cu 13,5 milioane lei care s-au acumulat din donațiile cetățenilor și agenților economici pentru lupta cu epidemia.

Astfel, din donațiile de 13,5 milioane de lei, care au fost ținute până acum în conturi, au fost aprobate astăzi primele cheltuieli.

/DOC/ Donații de 13,5 milioane de lei pentru lupta cu epidemia, iar statul nu a utilizat niciun leu. Radu Marian, șocat: „Este criminal să ții acum banii în safeuri”

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram