Pe timp de epidemie de coronavirus, Primăria satului Colonița scoate la licitație mai multe terenuri din localitate. Subiectul a fost inclus pe ordinea de zi a Consiliului local, organizat astăzi. Majoritatea socialistă din consiliul de la Colonița este acuzată de opoziție că își face interesele în situație de epidemie, când prioritară ar trebuie să fie lupta cu Covid – 19.

Consilierii din Consiliul local Colonița s-au întrunit azi-dimineață la ora 10:00 în ședință de urgență. Varianta inițială a ordinii de zi, anexate mai jos nu include niciun subiect privind măsurile de susținere a spitalelor sau agenților economici afectați de efectele epidemiei de coronavirus.

În schimb, au fost incluse șapte subiecte, majoritatea cu privire la scoaterea la licitație a unor terenuri pentru vânzare din proprietatea satului. Printre acestea, și câteva parcuri, pe care administrație publică locală ar fi decis să le vândă pentru că sunt…neîngrijite. La ședința Consiliului local Colonița a venit azi și consilierul CMC de la PAS, Roman Cojuhari, care a acuzat-o pe primărița socialistă Angela Zaporojan și pe consilieri că își fac interesele.

„Aveți ocazia să aveți un parc! Doamna primar, eu cred că dacă veniți cu o solicitare către CMC pentru amenajarea acestui parc…mie mi-ar fi rușine să menționez că parcul e abandonat și locuitorii nu au grijă. În loc să amenajați un parc, dumneavostră le luați acum și le vindeți, nu o să mai aveți apoi ocazii să construiți parcuri, haideți invers să păstrați parcuri dar nu să le vindeți și să își facă cineva interesele”, i-a spus Cojuhari primăriței Zaporojan.

De cealaltă parte, primărița spune că nu are posibilitate să întrețină terenurile scoase la mezat.

„Nu o dată am făcut cerere către Primăria Chișinău, unde am rugat să fie alocat utilaj pentru a face exerciții sportive pe teren și ni s-a refuzat. Nu avem posibilitate financiară să le întreținem”, a spus Angela Zaporojan.

„Condamnăm această acțiune iresponsabilă din partea primarului socialist din Colonița. Convocarea Consiliului ascunde interese personale care se pare sunt mult mai importante ca sănătatea cetățenilor”, a spus consilierul PAS, Roman Cojuhari.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!