/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Prima fisura în alianța PSRM-PDM. Filip: „Partidul Democrat nu va face figurație în acest parteneriat”

missing
12 aprilie 2020, ora 15:42

După ce ieri deputata democrată, fostă ministră a sănătății, Ruxanda Glavan, a criticat dur deciziile autorităților luate pe timp de pandemie și i-a atenționat pe membrii Guvernului că au „depășit liniile roșii”, liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, spune că formațiunea pe care o conduce „nu va face figurație în acest parteneriat” și „își va asuma doar deciziile care au fost consultate în prealabil cu noi”.

Într-o postare pe Facebook, Filip a menționat că în ultimele zile s-au luat decizii greșite, din punctul lor de vedere și că PDM cere ca toți medicii infectați să primească îndemnizații, referindu-se aici la faptul că Guvernul a alocat bani pentru indemnizații doar la 29 de persoane care s-au infectat la locul de muncă de coronavirus.

Le-am discutat ieri în cadrul partidului, dar și cu partenerii. Pentru că nu comunicăm cu ei prin postări pe Facebook și conferințe de presă, le-am spus direct clar: poziția PDM este că toți lucrătorii medicali infectați trebuie să primească îndemnizațiile promise, care și așa sunt mici pentru efortul pe care acești oameni îl fac zilnic”, a menționat Pavel Filip.

Partidul Democrat a decis să participe la această guvernare pentru a fortifica instituțiile statului. Ne-am luat în serios domeniile de responsabilitate, echipa noastră muncește zilnic pentru a stinge focurile care apar în această perioadă de criză. Partidul Democrat a fost sincer în declarațiile și angajamentele sale la începutul acestei coabitări. PDM nu va face figurație în acest parteneriat. PDM își va asuma doar deciziile care au fost consultate în prealabil cu noi și deciziile pe care le iau exponenții pe care i-am delegat în Guvern. În această perioadă avem un singur dușman: acest virus și un singur scop: să acționăm pentru oameni”, a mai spus liderul PDM.

Amintim că Guvernul a alocat bani pentru indemnizații doar la 29 de persoane care s-au infectat la locul de muncă. Șeful Centrului de Sănătate Publică (ANSP) Nicolae Furtună a explicat astăzi că doar în aceste cazuri a fost stabilită concret „legătura cauză-efect” și ancheta epidemiologică a demonstrat că medicii s-au infectat la locul de muncă. În restul cazurilor, infectarea s-a făcut comunitar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram