„Guvernul Federației Ruse a aprobat acordul de creditare cu R. Moldova. Ieri a fost ședința Guvernului Federației Ruse. În următoarele zile, va fi semnat acordul și aceste 200 de milioane de euro vor fi incluse în bugetul rectificat”. Asta a declarat Igor Dodon vineri, 10 aprilie, în emisiunea sa „Președintele răspunde”.

Dar informații la acest subiect nu sunt de găsit nici pe paginile oficiale ale autorităților ruse, nici în presa de la Moscova. Ne-a mințit Igor Dodon?

Subiectul privind creditarea R. Moldova nu a figurat pe ordinea de zi a ședinței Guvernului rus din 9 aprilie. Decizia nu se regăsește nici în stenograma ședinței , care a fost plasată pe site-ul Guvernului de la Moscova. Nici în înregistrarea video a ședinței, plasată pe pagina web a Executivului rus, nu sunt discuții între miniștri despre creditul de 200 de milioane de euro oferit autorităților de la Chișinău.

Aici puteți vedea toate deciziile aprobate de Guvernul rus pe 9 aprilie. Nu se regăsește aprobarea acordului de creditare pentru R. Moldova.

Am solicitat informații suplimentare de la Președinție și am rugat să vină cu precizări la subiect. Purtătoarea de cuvânt a șefului statului, Carmena Sterpu, ne-a spus că Igor Dodon „are confirmări oficiale”, iar zilele acestea, acordul urmează să fie semnat de ambasadorul R. Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța.

Am insistat să ne fie prezentată o probă a acestei „confirmări oficiale”, spre exemplu, o copie a deciziei aprobate de Guvernul rus, așa cum a spus Igor Dodon, dar reprezentanta Președinției a declarat că nu oferă alte informații, în afară de comentariul de mai sus.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!