/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Dumbrăveanu explică cum vor fi testate persoanele care se tratează de COVID-19 la domiciliu

missing
15 aprilie 2020, ora 23:18

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, explică cum se va face testarea persoanelor care au fost diagnosticate cu COVID-19 la domiciliu, prin telefon. Potrivit ei, la etapa actuală, testarea nu se va face acasă la pacient, ci va fi transportat într-o instituție medicală unde i se vor preleva probele.

Cu suportul Serviciului de Asistență Medicală Urgentă, va fi transportată persoana la instituția spitalicească pentru că vrem să fie văzut de încă un specialist și să fie prelevate probele respective”, a explicat ministra într-0 ediție specială la Publika TV.

Pe viitor, ministra anunță că se vor forma echipe mobile care va preleva problele pentru testul COVID-19 la domiciliul persoanei suspecte.

Despre testarea persoanelor care au fost diagnosticate cu COVID la telefon, de către medicul de familie, a anunțat ministra în briefing-ul din după amiaza zilei de azi. Este vorba despre 135 de persoane care au forme ușoare de boală, vârste între 18 și 60 de ani și nu suferă de maladii asociate.

Autoritățile s-au răzgândit. Persoanele care au fost diagnosticate cu COVID la telefon vor trece, totuși, testul de laborator

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram