Un felcer și un medic de la Servicul Urgență Florești au fost diagnosticați în această dimineață cu COVID-19. Asta susține fiica unuia dintre lucrătorii medicali de pe ambulanță care mai afirmă că felcerul s-ar afla în stare gravă. De cealaltă parte, șefa substației  AMU Florești spune că nu deține astfel de informații.

Acum decid dacă să-i transfere sau nu la spitalele din Chișinău. Felcerul este în stare gravă, iar medicul în stare medie. Inițial, celor doi nici nu au vrut să le facă testele pentru depistarea coronavirusului. După ce am sunat la „Linia Verde” și la administrației spitalului, doar atunci le-au fost făcute testele”, a spus femeia pentru tv8.md.

Contactată pentru a confirma sau infirma informația, șefa substației Asistență Medicală Urgență Florești, Carolina Lazăr nu a oferit prea multe detalii. Aceasta a precizat doar că toți angajații au fost supuși testului pentru depistarea coronavirusului.

„Nu dispun de informație. Toți angajații au fost testați, iar acum așteptăm rezultatele”, a spus șefa instituției și ne-a închis telefonul.

Amintim că acum două zile, medicii de la Servicul Urgență Florești s-au izolat la domiciliu cu febră și alte siptome de COVID-19. Iar în ultimele zile, din șapte medici au rămas să lucreze doar doi. Atunci, șefa substației Asistență Medicală Urgență Florești, a dat asigurări că medicii sunt dotați cu toate cele necesare și că nu duc lipsă de cadre.

Săptămâna trecută s-a înregistrat primul caz de COVID-19 la Florești. Un medic de pe ambulanță s-a infectat cu noul virus după ce a efectuat ture la Substația de la Soroca, care se află în carantină. Medicul a fost internat la Spitalul Clinic Bălți.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, până azi, în raionul Florești au fost confirmate cinci cazuri de COVID-19.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!