/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 811: Lupte grele la Harkov, vizită-surpriză și bombe în cutii de ceai. SUA: Putin e disperat

/DOC/ Ministrul de Externe și-a cumpărat casă de un milion și jumătate de lei

missing
16 aprilie 2020, ora 17:06

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, numit în funcție pe 16 martie de noua coaliție de guvernare PD-PSRM, și-a depus declarația de avere la Autoritatea Națională de Integritate. Țulea a indicat în document că și-a cumpărat anul trecut o casă de aproape 1,5 milioane de lei.

Potrivit declarației, Oleg Țulea a ridicat în 2019 o indemnizație de peste 34 de mii de euro și un salariu de 203 mii lei de la Ministerul de Externe, fiind în funcția de amabasador al R. Moldova în Ungaria și prin cumul în Bosnia și Herțegovina, Slovenia și Croația, unde a activat din 2016 până a fi numit ministru.

Iar soția sa a avut, anul trecut, un salariu de peste 33 de mii de euro la Agenția Uniunii Europene pentru Formare în Materie de Aplicare a Legii (CEPOL).

Oleg Țulea are un apartament de 55 de mii de euro, cumpărat în 2015, iar anul trecut și-a achiziționat o casă de aproape un milion și jumătate de lei, potrivit contractului de vinzare-cumpărare. Imobilul are 117 metri pătrați.

Din 2014, ministrul mai are un „Mercedes” evaluat la 286 mii lei, iar într-un cont la bancă, familia Țulea păstrează 11 mii de euro.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram