/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Chicu îi avertizează pe funcționari! Gata cu achiziția mașinilor și a mobilei în perioadă de criză

17 aprilie 2020, ora 13:51

Premierul Ion Chicu le-a cerut astăzi tuturor instituțiilor de stat să păstreze „disciplina financiară”, pentru că veniturile vor scădea mult în anul curent, față de cele prognozate înainte de pandemie și le-a solicitat funcționarilor să renunță la achiziția unor bunuri care nu sunt stringente, cum ar fi mobilier pentru birouri sau mașini.

Chicu a precizat că Ministerul Finanțelor monitorizează în fiecare zi cheltuielile instituțiilor publice și sunt lansate în continuare licitații de cumpărare a mașinilor sau a mobilei, în special de către autoritățile publice locale.

„Noi nu vom putea finanța asemenea cheltuieli. Vă rog să conștietizăm situația în care se află R. Moldova și mai mult de jumătate de glob. Nu putem cheltui bani pentru mașini, de aceea orice contract de acest gen, înaintat pentru aprobare la trezorerie, va fi respins”, a punctat prim-ministrul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram