/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 805: Atac masiv, tablou devastator, arme chimice, iar Rusia amenință Franța! Zelenski: Putin e un nazist

/VIDEO/ Avionul militar rus, cu ajutor umanitar din China și cele 80 de mii de teste cumpărate de către autorități, a ajuns la Chișinău

missing
19 aprilie 2020, ora 23:12

Avionul cu ajutor umanitar din China și un lot de 80 de mii de teste pentru depistarea coronavirusului, despre care vorbeau autoritățile ultimele săptămâni, a aterizat în această seară pe Aeroportul din Chișinău. 

La aeroport, însoțit de câțiva jurnaliști, a mers și șeful statului Igor Dodon. Acesta a făcut declarații de presă pe fundalul avionului, mulțumindu-le autorităților chineze pentru ajutorul umanitar și celor ruse, pentru avionul cu care a fost adus acesta în Republica Moldova.

„Le mulțumesc și celor câtorva zeci de agenți economici din Republica Moldova, care au decis să ne ajute în această situație”, a spus Igor Dodon.

Din spusele șefului statului, avionul a adus circa 53 de tone de echipamente pentru medici și medicamente pentru combaterea coronavirusului. O parte din încărcătură este donație, iar o parte a fost achitată de către autoritățile din Moldova.

La aeroport a fost prezent și ambasadorul rus la Chișinău Oleg Vasnețov, care de asemenea a făcut declarații de presă. Diplomatul a spus că Rusia a pus la dispoziție gratuit acest avion militar, pentru a aduce lotul de ajutor umanitar din China în Republica Moldova.

Și ambasadorul Chinei la Chișinău, Zhang Yinghong, a fost la aeroport pentru a întâmpina avionul. Acesta a spus că ajutoarele sunt oferite de mai multe organizații de binefacere din China.

Video: Youtube/Accent TV

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram