/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Două laboratoare de testare a bolnavilor de COVID-19 din Chișinău își încep astăzi activitatea

missing
21 aprilie 2020, ora 10:26

Rețeaua de laboratoare pentru testarea bolnavilor de COVID-19 se extinde. Încă două platforme de testare din Chișinău își încep astăzi activitatea. Este vorba despre un laborator din cadrul Centrului Republican de Diagnosticare Medicală și laboratorul din cadrul Spitalului de Dermatologie și Maladii Comunicabile.

„Este vorba despre două laboratore care în rezultatul prelevării probelor de astăzi procesează și vor veni în suportul testării intense a tuturor cetățenilor R. Moldova și inclusiv a persoanalului medical”, a spus în această dimineața ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu.

Acum câteva zile, liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski a anunțat că un laborator pentru procesarea probelor de la persoanele suspecte de COVID-19 urmează a fi deschis și în stânga Nistrului. Asta înseamnă că testele nu vor mai fi transmise și procesate la Chișinău.

La moment, reprezentanții Ministerului Sănătății nu cunosc când va fi deschis laboratorul din regiunea transnistreană.

De la începutul focarului și până azi, au fost procesate primar 110 962 de probe în  laboratoarele ANSP.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram