/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Primul donator de plasmă din Republica Moldova va salva trei pacienți de COVID-19. Cine este acesta

missing
21 aprilie 2020, ora 18:00

Șeful Serviciului SMURD, Dumitru Carasic, este prima persoană din Republica Moldova care a donat plasmă pentru a trata pacienții infectați cu virusul COVID-19. Doctorul a fost infectat și el cu coronavirus și acum poate salva alți pacienți care suferă de aceeași boală.

Domnul doctor, colegul nostru din cadrul IGSU, șef SMURD, Carasic Dumitru, este primul donator de plasmă sanguină destinată pentru salvarea pacienților infectați cu Covid-19, în stare gravă și extrem de gravă. Acesta s-a externat pe data de 6 aprilie fiind tratat de COVID-19 și astăzi, a mers la Centrul de Transfuzie a Sângelui, unde a donat plasmă, pentru a salva cel puțin 3 pacienți”, a anunțat ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Medicul speră că gestul său va fi urmat de mai mulți pacienți care au reușit să învingă boala.

Plasma persoanelor tratate de infecția COVID-19 poate fi un medicament eficient în tratamentul pacienților în stare gravă și extrem de gravă.  Această terapie se practică deja experimental în SUA, China, Italia, Germania și alte țări afectate de pandemie. Metoda de tratament a fost reglementată în Moldova la 13 aprilie 2020. Astfel, pacienții urmează să primească plasmă de la foștii bolnavi complet vindecați, pentru a dezvolta imunitatea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram